Kontakta oss

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna! Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.
  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta oss
BLOG

5 sätt SMS-marknadsföring ökar din försäljning

6 december 2019
Share:

99 % av alla svenskar äger en mobiltelefon. Globalt har fler än 7 miljarder människor en mobiltelefon, vilket gör SMS-kanalen till ett ypperligt verktyg att kommunicera i. Tack vare den stora potentialen med textmeddelanden använder säljteam i många branscher det. Men du måste ha en strategi för SMS-utskick för att det ska öka din försäljning.

Dina kunder har anslutit sig till din kundklubb för dina (förhoppningsvis) intressanta erbjudanden, information, rabatter och kuponger. Kanske har du även har en integrerad funktion för SMS-utskick i ditt CRM-system, för att hålla koll på dina leads och potentiella affärsmöjligheter. Men hur stänger du affären?

Använd SMS-meddelanden för att korta ned processen

SMS är den saknade länken i din försäljningskommunikation. Använd dem för att ha relevanta konversationer med dina prospects, för att snabba på besluten och för att bygga förtroende som ökar köpbeslut. 92 % av alla svenskar äger en smartphone¹, vilket krävs om man ska kunna titta på en länk. Med en länk inkluderad i meddelandet får du högre konverteringsgrad, enligt våra erfarenheter.

1. Personlig dialog
Det kan inte längre förvåna dig att 76 %² av dagens konsumenter förväntar sig att du ska fokusera på hans/hennes individuella behov istället för på dina lösningar. Istället för att skicka ytterligare ett mail för att kolla status med din potentiella kund har du möjlighet att framstå som mycket mer personlig genom ett SMS. Det gör det möjligt för dig att skapa ett förtroende, som en säljare eller rådgivare man kan lita på.

Uppföljning av bolån:
5 sätt SMS-marknadsföring ökar din försäljning - exempel 1

 

 

 


2. Relevanta interaktioner
Konsumenter idag jämför tjänster och produkter innan köpbeslut. 82 %³ av dagens konsumenter ser minst fem content-inlägg från den de till slut köper av. Se till att dela relevanta innehåll på utvalda tidpunkter för att engagera kunden och driva honom till affär.

Kontinuerlig, hjälpsam uppföljning:
5 sätt SMS-marknadsföring ökar din försäljning - exempel 25 sätt SMS-marknadsföring ökar din försäljning - exempel 3

 

 

 

3. Marknad & Sälj
Företag blir 67 % 4 bättre på att stänga en affär när marknads- och säljavdelningen jobbar ihop. Se till att dina säljare får nyhetsbrevet som dina kunder får. En säljare kan sen använda nyhetsbrevet som anledning till att följa upp en potentiell kund och affär.

SMS för att engagera efter aktivitet:
5 sätt SMS-marknadsföring ökar din försäljning - exempel 4

 

 


4. Smidig integration av SMS i din generella försäljningsstrategi
Om du skickar tre eller flera ändamålsenliga textmeddelanden efter att kontakten har gjorts med ditt prospect kan du öka konverteringshastigheten x35. Se till att smidigt baka in SMS i din försäljningsprocess, för att driva snabbare beslut.

SMS efter ett möte:
5 sätt SMS-marknadsföring ökar din försäljning - exempel 5

 

 

Att hålla kontakten med relevant branschinfo kan hjälpa dig att visa på att du är trovärdig och kunnig, och vara ett strategiskt sätt att stärka framtida relationer.

5 sätt SMS-marknadsföring ökar din försäljning - exempel 6

 

 

 


5. Tydliga meddelanden som uppmuntrar mottagaren att agera
Du använder förmodligen flera kommunikationskanaler för att öka konverteringarna. Att skicka SMS visar att du har viktig information som du vill att personen ska få direkt. För att mottagaren ska ta till sig ditt erbjudande, se till att meddelandet är kort och tydligt, och med ett erbjudande som gärna gäller direkt.

SMS för konvertering:
5 sätt SMS-marknadsföring ökar din försäljning - exempel 7

 

Genom att SMS:a din potentiella kund under försäljningsprocessen är det 40 %6 mer sannolikt att du lyckas skapa en affär. Men innehållet, tidpunkten och antalet SMS måste vara relevanta för kunden. Faktum är att ett aktuellt och relevant textmeddelande kan göra att en blivande kund beslutar sig för att köpa nu eller senare – eller aldrig. SMS hjälper säljavdelningen att sälja mer när det tillämpas strategiskt på er försäljningsprocess.

 

Läs fler inlägg om marknadsföring, kampanjer och hur ni förbättrar er kommunikation:

 

Referenser:

1, https://svenskarnaochinternet.se/rapporter/svenskarna-och-internet-2019/

2, https://www.salesforce.com/blog/2016/10/state-of-connected-customer-2016.html

3, https://blog.hubspot.com/sales/sales-statistics#sm.0017ws3ab18e7damxih2k4njiah0p

4, http://blog.marketo.com/2016/04/dynamic-duo-close-more-deals-with-sales-and-marketing-alignment.html

5, http://www.marketingprofs.com/charts/2013/10210/texting-prospects-at-the-right-time-boosts-conversion

6, http://customerthink.com/45-texting-statistics-that-prove-businesses-need-to-take-sms-seriously/


Mer inspiration

Other sites