Kontakta oss

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna! Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.
  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta oss
BLOG

Vad kan AI göra för ditt företag?

30 april 2019
Share:

AI – artificiell intelligens – blir ett allt viktigare uttryck inom teknikvärlden. AI är ‘intelligenta’ datorsystem, uppbyggda på smarta algoritmer, som ska lösa problem och utvecklas av egna erfarenheter. Tekniken växer sig allt starkare och ökar kraftigt i marknadsvärde – men vad kan den göra för ditt företag?

En av de stora trenderna vi kan se är att AI-system används allt mer inom kundtjänst och support. Idag finns det över 2 miljarder människor som använder meddelandeprogram varje dag. Fler och fler människor föredrar att använda meddelanden för att kommunicera med företag, och därför blir chattrobotar allt mer attraktiva. Inom några år kommer drygt tre fjärdedelar av kundernas interaktion med företag involvera AI.

För att ett AI-system ska kunna chatta och besvara kunder krävs tillgång till en databas med vanliga frågor som tidigare har uppstått, med olika formuleringar. Neutral Language Process, förkortat NLP, är algoritmer som hjälper AI-systemet att förstå det mänskliga språkets tonalitet och innebörd. Systemet behöver känna igen avsikter och förstå variationer av ordmönster för att besvara kunden. AI-system utvecklas ständigt och ju mer erfarenhet det får desto smartare kundinteraktion kan den erbjuda.

Oavsett teknikens framtid jobbar vi på LINK Mobility för att vara i framkant av innovativa lösningar. På det sättet kommer vi se till att våra kunder möter sin marknad med den bästa lösningen.

Vill du läsa mer om hur vi på LINK Mobility använder oss av AI – klicka här.


Mer inspiration

Other sites