Kontakta oss

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna! Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.
  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta oss
BLOG

Få det mesta ur tjänsten Mobilfaktura

13 augusti 2018
Share:

Vi strävar alltid efter att du ska finna våra tjänster användningsbara och att du får ut det mesta ur dem. Förhoppningsvis får du med det här blogginlägget några användbara tips när du ska använda vår tjänst att skicka fakturan via SMS, Mobilfaktura.

Mobilfaktura är snabbt, smidigt och enkelt. Och avsevärt bättre för miljön.

Flera användningsområden
En Mobilfaktura kan användas för alla typer av fakturaärenden men passar extra bra för påminnelser eller fakturor på mindre belopp.

(Är beloppet avsevärt mindre, och kanske återkommande, kan du istället låta kostnaden landa på kundens mobilräkning med hjälp av Mobilbetalning.)

Förenkla för kundservice
Låt kundservice och ekonomiservice skicka ut fakturan via SMS när kund ringer in. Ni kan spara tusentals minuter per månad tack vare detta arbetssätt. Kundservice kan istället lägga sin tid på kunder som har krångligare frågor och ni förenklar för kunden som enkelt får alla betaluppgifter direkt i sin telefon. Att t ex läsa upp och på andra sidan skriva ned ett 10-siffrigt OCR-nummer kan ta sin lilla tid.

Satsa på en bra integration
För att tjänsten ska fungera smidigt med all information som ska in (OCR-nummer, förfallodatum, namn, belopp) rekommenderar vi att ni gör en integration mellan ekonomisystemet och vår plattform via API, så se till att avsätta tid för en god integration. Från vår sida tar det ca 1 vecka att sätta upp tjänsten, förutsatt att vi får all information från er.

Har ni inte möjlighet att göra en integration så finns det en möjlighet att skicka ut Mobilfakturor från ett webbgränssnitt, både enstaka fakturor och uppladdning via excelfil om det är en större batch. Denna möjlighet innebär dock mer handpåläggning, att skapa sändningar.

För att dina kunder ska kunna betala via Swish eller med kort måste ni ha satt upp avtal med er bank. Mobilfaktura tillåter Swish, kortbetalning samt bg/pg-betalning.

En Mobilfaktura kan skickas till alla länder men tänk på vilket betalsätt ni erbjuder beroende på land.

Tidpunkt för utskick
Sin smartphone har idag alla med sig varpå en Mobilfaktura enkelt kan betalas även på semestern, till skillnad mot pappersfakturan som blir liggande i mottagarens brevlåda.

Vem är mottagare?
En Mobilfaktura kan skickas till både företags- och privatkunder, förutsatt att ni har korrekta mottagaruppgifter.

Länkar
För att vara så transparent som möjligt, använd gärna länkar till er egen domän, så att mottagaren kan vara säker på att det är du som är avsändare.

Vårt system tillåter såklart om du vill använda vår länk, men vi ser en högre konvertering för de kunder som valt att använda sin egen.

 

Lycka till, och tveka inte över att höra av dig till oss med frågor!
(support.se@linkmobility.com eller sales.sweden@linkmobility.com)

// Cathrine Egnell
Hör gärna av dig med önskemål på vad du skulle vilja ha mer tips om gällande våra tjänster.

 

Läs mer:

 


Mer inspiration

Other sites