Kontakta oss

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna! Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.
  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta oss
BLOG

Marknadsföring 2.0 – därför ska ni satsa på SMS-utskick

26 september 2019
Share:

Den tredje december 1992 skickades det allra första SMS:et, och sedan dess har mycket skett. Vi är övertygade att mobilen är rätt kanal för marknadsföring, och berättar även hur framtiden kring digitalisering och mobilkommunikationen spås!

Marknadsföring – nå era kunder där de finns

Användandet av mobiltelefoner ökar och vi har tidigare nämnt att 52% av all världens internettrafik kommer från mobiltelefoner, men visste du att SMS har 209% högre svarsfrekvens än exempelvis telefonsamtal eller mejl? Och att 92% använder mobiltelefonen samtidigt som de besöker butiker, 81% använder mobilen under restaurangbesöket och att 89% kollar i mobilen samtidigt som de ser på TV.

87% uppger att de har mobilen i närheten dygnet runt, och bara i Sverige har 90% tillgång till en smartphone. Tillgången har ökat med fem procent på bara ett år. Oavsett vilken målgrupp ni har så är chansen med andra ord väldigt stor att ni kommer nå fler människor om ni marknadsför er i mobilen!

Äldre + tech = sant!

Generationen ’millenials’ är mer aktiva än någon annan generation när det kommer till SMS, men samtidigt visar allt fler rapporter att äldre generationer världen över börjar använda ny teknologi i större utsträckning. Med en världsbefolkning som blir allt äldre och där de blir allt bättre på teknik, kan det bli kostsamt att bortse från de äldre generationerna. Vi har exempelvis hjälpt kunder med marknadsföring i mobilen mot äldre målgrupper, som levererat bra resultat!

Användandet av internet och smartphones klättrar upp i åldrarna världen över, i USA visar forskning att 73% över åldern 65 använder internet, jämfört med 14% år 2000. Rapporten Svenskarna och internet 2018 visar att 77% av gruppen 66-75 år använder internet i mobilen. Deras forskning visar även att 40-talisten, trots sin sena debut med internet och mobiltjänster, ökar snabbare i sin användning än yngre generationer.  

Digitaliseringen har positiv inverkan

Forskning från Lenovo, en av världens största PC-tillverkare, visar att teknologi får människor att känna sig yngre. Undersökningen baseras på 15,000 individer från hela världen, och resultatet visar bland annat att 40% upplever att teknologi får dem att känna sig 11 år yngre. Denna siffra var ännu högre i Kina, där 70% upplever att teknologin underlättar kontakt mellan olika generationer. 

Digitaliseringen intensifierar förhållandet mellan företag och konsument visar ny studie från Göteborgs universitet. Fokus skiftar till utbyte, interaktion och kommunikation. Den ökade förståelsen för konsumtionsbeteenden ger personifierad kundkommunikation, vilken i sin tur leder till ökad konsumtion. Och med mobiltelefonen som främsta redskap för internettrafik visar forskning att allt fler företag borde, och kommer, satsa på mobilkommunikation.

Med andra ord – om inte ni har SMS-kommunikation med i era kommunikationsstrategier så bör ni planera in det – för era konkurrenter gör det garanterat!

Läs fler inlägg om marknadsföring, kampanjer och hur ni förbättrar er kommunikation:


Mer inspiration

Other sites