Kontakta oss

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna! Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.
  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta oss
NEWS

Förvärvet av Simple SMS är klart!

24 januari 2018
Share:

Härmed meddelas att förvärvet av Simple SMS i Österrike är klartSimpleSMS logo

Vi hänvisar till börsmeddelandet från LINK Mobility Group ASA (”LINK”) den 22 december 2017 avseende undertecknandet av ett slutligt avtal för förvärv av österrikiska mobilmeddelandeföretaget (”Simple SMS Group”) från säljaren Christoph Holubar.

LINK har idag genomfört förvärvet av Simple SMS Group genom förvärvet av samtliga aktier i Simple SMS GmbH och Simple SMS Wholesale GmbH. Förvärvet slutfördes baserat på en uppdaterad uppskattning av företagsvärdet på 2.242 miljoner euro, kontantfritt och skuldfritt. Det uppdaterade uppskattade företagsvärdet på 2.242 miljoner euro bygger på en uppdatering av det beräknade normaliserade EBITDA för 2017 på 0,358 miljoner euro multiplicerat med en faktor 6,25.

– Jag är verkligen glad att tillkännage att vi har förvärvat Simple SMS Group som är en stark leverantör av mobilmeddelanden i Österrike med cirka 25 % marknadsandelar inom det små- och medelstora affärssegmentet. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla den österrikiska marknaden med befintliga och nya tjänster framöver, sa Arild E. Hustad, vd för LINK Mobility Group, i samband med inledningen av förvärvet.

Kontantdelen av transaktionen kommer att finansieras fullt ut via LINKs företagsfond och obligationslån.

För mer information kontakta;
Arild Hustad
Vd, LINK Mobility Group ASA
arild.hustad@linkmobility.com
+47 95 24 19 30

Other sites