INTERSPORT väljer LINK för mobilmeddelanden till kunder

Published on 2018-01-30

LINK Mobility Sverige, (dotterbolag till LINK Mobility Group ASA), Europas ledande leverantör av mobila meddelandetjänster och mobiltjänster, tar över meddelandeutskick för INTERSPORT, världens största sportkedja.

INTERSPORTs vision är att svenskarna ska bli det mest aktiva folket i världen och deras mission är att inspirera fler till ett aktivt liv. Företaget har ett brett utbud av sportutrustning och ett stort butiksnät i Sverige, med runt 150 butiker samt e-handel.

LINK Mobility tar nu över INTERSPORTs SMS-utskick för click & collect-tjänsten samt marknadsförings-SMS mot kunder, genom vår partner Lindbak Retail Systems handelslösning. Click & collect innebär en SMS-notis till kund när en på webben beställd vara finns att hämtas i butik.

– Vi satsar på LINK Mobility som samarbetspartner vilket blir en viktig pusselbit i vår omni-plattform. Tillsammans kommer vi förbättra köpupplevelsen för våra kunder, säger Pontus Petersson, CFO INTERSPORT Sverige.

– Det har varit en snabb implementation som förenklar för Intersports kunder och skapar en god köpupplevelse där e-handel och butiker knyts ihop. Baserat på LINK Mobilitys tjänster hanteras kundkommunikationen snabbt och effektivt, säger Christina Bergqvist, vd på Lindbak Retail Systems AB.

– Det är väldigt glädjande att vi kan hjälpa till att leverera service och kvalitet till ännu en kund. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete med både Intersport och Lindbak, säger Ola Schröder, partneransvarig på LINK Mobility Sverige.

För mer information kontakta:

Pontus Petersson
CFO, INTERSPORT Sverige

Christina Bergqvist
Vd, Lindbak Retail Systems
+46 709 93 30 37

Fredrik Nyman
Vd, LINK Mobility Sverige

Om INTERSPORT
INTERSPORT finns förutom i Europa, inklusive Ryssland, även i Kanada och Förenade Arabemiraten. 5500 butiker i 44 länder gör INTERSPORT till världens största sportkedja. Under 2013 omsatte INTERSPORT cirka 10,6 miljarder euro globalt.

Om Lindbak Retail Systems
Lindbak Retail Systems levererar affärskritiska handelslösningar för ambitiösa detaljhandelskedjor. Innovativa lösningar från Lindbak Retail Systems ska bidra till värdeskapande och ökad konkurrenskraft för våra kunder, förenkla våra kunders vardag och bidrar till goda köpupplevelser. Fler än 30 marknadsledande kedjor i Norden använder dagligen vår handelslösning för e-handel och cirka 4000 butiker i Europa.