Kontakta oss

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna! Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.
  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta oss
NEWS

Kvartalsrapport för LINK Mobility Group, Q3 2017

9 november 2017
Share:

Höjdpunkter tredje kvartalet 2017

• Omsättningen ökade kraftigt med 129 %. Organisk tillväxt ökade med 22 %, 36 % inom segmentet för mobilmeddelanden
• Hög förvärvsverksamhet med genomförda förvärv av GMS i Spanien, Vianett i Norge, Voicecom i Bulgarien, Comvision i Polen och Netmessage i Frankrike
• En diversifierad och stark kundbas med över 16 000 företagskunder
• Justerad EBITDA på 32 miljoner norska kronor med en marginal på 10,8 % (+2,8 procentenheter jämfört med samma kvartal föregående år)
• Undertecknat avtal med Lindex avseende mobila kommunikationstjänster som omfattar 18 länder inklusive betydande mängder mobilkuponger för användning i butik
• Organisationsförändringen av vårt tyska bolag är genomförd, med förbättrade marginaler om 4 procentenheter i tredje kvartalet. Organisationsförändringen av vårt danska bolag är inledd.
• Företaget överväger att omedelbart ge ut ett obligationslån om 30 miljoner euro efter kvartalsrapporteringen för att finansiera framtida förvärv

LINK Mobility Group ASA (LINK) bekräftar sin strategi och rapporterar en stark omsättningstillväxt under tredje kvartalet 2017 vilket traditionellt sett är ett svagare kvartal. De starka siffrorna är resultatet av kraftig organisk tillväxt och framgångsrika förvärv. LINK har genomfört flera förvärv som ytterligare stärker marknadspositionen i Norge och Spanien genom förvärven av Vianett och GMS samt kommer in på de polska, bulgariska och franska marknaderna genom förvärv av Comvision, Voicecom och Netmessage. LINK avser även att förvärva det italienska företaget Totalconnect.

Den starka organiska omsättningsutvecklingen under kvartalet bekräftar den positiva underliggande utvecklingen av solid tillväxt på marknaden för mobilmeddelanden och mobila lösningar levererade av LINK. LINK uppnådde en omsättning på 298 miljoner norska kronor under tredje kvartalet, en ökning med 129 procent jämfört med motsvarande period föregående år. De övergripande marknadsförhållandena har varit goda, vilket resulterade i en volym om 934 miljoner meddelanden och en organisk tillväxt inom segmentet mobilmeddelanden på 36 procent.

Det justerade EBITDA för tredje kvartalet redovisas till 32 miljoner kronor, en ökning med 22 miljoner kronor jämfört med motsvarande kvartal föregående år. EBITDA-marginalen redovisas till 10,8 procent, en ökning med 2,8 procentenheter jämfört med samma kvartal förra året.

Den finansiella ställningen är god, med en kontantposition på 289 miljoner norska kronor. LINK har gett ABG Sundal Collier ASA och Danske Bank i uppdrag att utöka det befintliga obligationslånet med 30 miljoner euro avseende nuvarande marknadsförutsättningar. Om så är framgångsrikt kommer finansieringen att användas för framtida förvärv i linje med förvärvsstrategin till 2018.

– Q3 var ett starkt kvartal för LINK under en typisk lågsäsong, med semester på våra marknader. Vi hade ökning av nya kunder och ytterligare försäljning av mobilmeddelanden och -lösningar till våra befintliga kunder. Ett starkt kvartal där vi genomförde förvärv i Spanien, Polen, Bulgarien och Frankrike. Vår kundbas har nu vuxit till 16 000 företag, med en bra balans mellan stora, små och medelstora företag. Detta ger oss en utmärkt plattform för att fortsätta att utveckla våra marknader framöver med toppmoderna mobilmeddelanden och -lösningar. Det finns ett stort antal företag på våra marknader som kan dra nytta av att använda LINKs mobilmeddelanden och -tjänster framåt, säger Arild Hustad, vd för LINK.

LINK Mobility - Mobilizing your business

För ytterligare information kontakta:
Arild Hustad, vd
arild.hustad@linkmobility.com
+47 95 24 19 30

Thomas Berge, CFO
thomas.berge@linkmobility.com
+47 41 31 90 28

Om LINK Mobility Group
LINK Mobility Group ASA är en av Europas ledande leverantörer inom mobilkommunikation, specialiserad på mobila meddelandetjänster, mobila lösningar och mobildatainsikt. Koncernen erbjuder ett brett utbud av skalbara tjänster och lösningar över branscher och sektorer tack vare den växande efterfrågan av digital konvergens mellan företag och kunder, plattformar och användare. Koncernen har huvudkontor i Oslo, Norge och är noterad på Oslobörsen (ISIN: NO0010219702). LINK Mobility fortsätter att uppleva stark organisk tillväxt med en hög grad av återkommande intäkter, eftersom kunder tenderar att flytta över mer affärsfokues till de mobila plattformarna. Under 2016 hade LINK Mobility en total omsättning pro forma på 924 miljoner kronor med kontor i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Lettland, Estland, Bulgarien, Tyskland, Spanien, Polen och Frankrike.

Other sites