Kontakta oss

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna! Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.

  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta oss
NEWS

LINK avser förvärva italienska SMS.it

26 januari 2018
Share:

LINK Mobility har tecknat avtal avseende förvärv av SMS.it i Italien

LINK Mobility Group ASA (”LINK”), en av Europas ledande och snabbast växande leverantörer av mobilmeddelanden och mobila tjänster har företag, har ingått ett avtal avseende förvärvet av det italienska mobilmeddelandeföretaget SMS Italia Srl (”SMS.it”).

SMS.it är ett av de ledande leverantörerna av mobilmeddelanden i Italien. SMS.it grundades 1996 och var först i världen med att tillhandahålla internettjänster för mobilen och den första leverantören av mobilmeddelanden på global nivå. SMS.it är beläget i Milano, med kontor i Bologna, och är en mobiloperatör som äger ett oberoende mobilnät, fast nätverk, signalering och SS7-kommunikation och innehar samarbetsavtal med alla italienska mobiloperatörer och de primära MVNO-erna. SMS.it har fördubblat intäkterna varje år under de senaste två åren.

– Jag är verkligen glad att tillkännage att vi har skrivit ett avtal för att förvärva SMS.it, den första leverantören av mobila meddelandetjänster globalt och som går tillbaka ändå till år 1996. Detta är vår andra investering i Italien och Total Connect och SMS.it passar varandra väldigt fint. Vi kommer nu ha en solid plattform för att utveckla och öka LINK i Italien genom vårt starka försäljningsfokus och innovation av mobilmeddelanden och -lösningar. Den italienska marknaden upplever en stark tillväxt och vi ser verkligen fram emot att ta en stor del av denna tillväxt framöver, säger Arild E. Hustad, vd för LINK Mobility Group.

– Vi är mycket nöjda med möjligheten att kombinera styrkor och expertis hos SMS.it med LINK Mobility. Och det bör också sägas att SMS.it var den första i världen att tillhandahålla internettjänster för mobilen. Våra två företag har en stark kulturell och ett liknande tillvägagångssätt för kunder och partners. Att ansluta oss till LINK Mobility ökar tillgängligheten för våra kunder till branschledande och innovativa lösningar samtidigt som vi fokuserar på lokal närhet till våra kunder, liksom kvaliteten på service och hjälp vilka är högt värderat av våra kunder, säger Daniele Preda, vd för SMS.it.

Transaktionen förväntas stängas den 31 mars 2018.

Till nyheten på Oslo Börs.

För mer information kontakta;
Arild Hustad
Vd, LINK Mobility Group ASA
arild.hustad@linkmobility.com
+47 95 24 19 30

Other sites