Kontakta oss

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna! Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.
  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta oss
NEWS

LINK går in på den brittiska marknaden samt stärker den franska positionen

2 maj 2018
Share:

LINK Mobility Group ASA (”LINK”), Europas ledande och en av de snabbast växande leverantörerna av molnbaserade mobilmeddelanden och mobillösningar, har ingått avtal om förvärv av två europeiska meddelandeföretag med verksamhet i flera länder, däribland Frankrike och Storbritannien.

Företagen hade en sammanlagd volym på mer än 100 miljoner mobilmeddelanden 2017 och representerar en sammanlagd omsättning på 5 miljoner euro, med en kombinerad EBITDA på 1,04 miljoner euro år 2017.

Företagen har tillsammans mer än 6000 aktiva företag och småföretagare.

– Jag är glad att tillkännage att vi går in på den brittiska marknaden för mobilmeddelanden och -lösningar, och stärker vår franska verksamhet genom de två planerade förvärven. Det brittiska förvärvet är vårt första på den stora brittiska marknaden och LINK får direkttillgång till flera av de brittiska mobiloperatörerna. Dessutom utökar vi vårt fotavtryck i centrala Europa med ett starkt tilläggsförvärv i Frankrike. Vi förväntar oss synergier med vår befintliga verksamhet och ser en stor möjlighet att fortsätta att växa med dessa förvärv med LINKs innovationer av nya mobilmeddelanden och -lösningar, säger Arild E. Hustad, vd för LINK.

De två förvärven representerar ett avtalat värde för företagen på 6,5 miljoner euro, kontantfritt och skuldfritt och med en normaliserad nivå av rörelsekapital. Verksamhetsvärdet baseras på en justerad EBITDA på 1,04 miljoner euro i aggregerat resultat multiplicerat med en medelfaktor på 6,2.

Köpeskillingen under transaktionerna förväntas, med förbehåll för vanliga justeringar, lösas med en kombination av kontanter, säljarens kredit och LINK-aktier.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Arild Hustad, vd
LINK Mobility Group ASA
arild.hustad@linkmobility.com
+47 95 24 19 30

eller

Thomas Berge, IR Kontakt, CFO
LINK Mobility Group ASA
thomas.berge@linkmobility.com
+47 41 31 90 28

Other sites