Kontakta oss

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna! Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.
  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta oss
NEWS

LINK ingår partnerskap för nya betalningslösningar i Europa

6 mars 2018
Share:

LINK Mobility Group, Europas ledande leverantör av mobilmeddelanden och -lösningar, har ingått partnerskap med den norska leverantören av betalningsintegreringar BankBridge, för att leverera Europas första konto-till-konto-tjänst i mobilen för både offentliga och privata organisationer som utfärdar mobilfakturor till kunder.

Tjänsten kommer att lanseras under 2018/2019 över LINK Mobilitys hela europeiska fotavtryck, totalt 14 europeiska marknader inklusive Norge, Tyskland, Spanien, Sverige och Danmark. Tjänsten kommer att köras oberoende av betalningssystem från tredje part och kommer inte att innebära några utbytesavgifter. Partnerskapet kommer att göra det möjligt för företag att samla in betalningar från sina kunder via LINK Mobilitys meddelandekanaler och få betalning direkt från användarens konto.

LINK Mobility tillhandahåller kommunikationslösningarna för mobilmeddelanden, medan BankBridge tillhandahåller betalningsinfrastrukturen i form av en unik integrationsarkitektur som innehåller ett helt kompatibelt PSD2-kompatibelt API. API:et möjliggör omedelbart utbyte av bank-till-bank-information och relaterade åtgärder.

Detta avtal markerar en början av betalningar från konto till konto som levereras oberoende av betalningssystemen och utesluter därför utbytesavgifter. Vi är glada över att vara en del av denna banbrytande tjänst som ger konsumenterna i Europa – och till sist över hela världen – ett smidigare och bekvämare sätt att betala för varor eller tjänster via mobilen, säger Christoffer Andvig, vd för BankBridge.

Det här är en spännande utveckling och ett partnerskap som gör det möjligt för LINK att lägga till mer innovation och effektivitet i vårt mobila betalningsutbud, så att våra företagskunder kan stärka sin egen interaktion med sina kunder när de fakturerar sina tjänster via mobilen. Mobilen blir den föredragna kanalen i sammanhang mellan konsumenter och företag. Mobila betalningslösningar som är naturligt inbyggda i mobilmeddelandena är framtidens sätt. Vi konsumenter vill göra så mycket som möjligt via mobilen, avboka möten, betala paket vid leverans, betala för prenumerationer och mycket mer, och vi vill göra det när och som det passar oss. LINK har som mål att ligga i framkant i Europa, så att våra företagskunder kan utnyttja all innovation inom mobila betalningslösningar. LINK har ett växande antal kunder som utnyttjar våra nuvarande tjänster för att skicka betalningspåminnelser eller samla in betalningar. Med möjligheten att erbjuda BankBridges konto-till-konto-tjänster, kommer kraften i mobilmeddelandekanalen tillsammans med enkelheten i mobilbaserade betalningar verkligen att visa sin potential för våra europeiska företags kunder, säger Arild Hustad, koncern-vd för LINK Mobility.

För mer information:

Arild Hustad, vd
LINK Mobility Group ASA
arild.hustad@linkmobility.com
+47 95 24 19 30

eller

Christoffer Andvig, vd
Fintech Innovation AS & Bankbridge
chris@fintechinnovation.no
+47 93 28 89 11

Om BankBridge
BankBridge AS, som grundades som ett dotterbolag till Fintech Innovation AS år 2017, är en leverantör av infrastrukturlösningar mot banksektorn. BankBridge har utvecklat en sammankopplingsplattform för PSD2-kommunikation och -tjänster för banker och fintechföretag, vilket gör det möjligt för banker att överensstämma och utnyttja PSD2 och fintech för att enkelt ansluta och bygga tjänster utöver sin infrastruktur.

Other sites