Kontakta oss

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna! Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.
  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta oss
NEWS

LINK Mobility avser förvärva bulgariska Voicecom

3 juli 2017
Share:

LINK Mobility Group ASA har tecknat avtal avseende förvärv av Voicecom i Bulgarien

LINK Mobility Group ASA (”LINK”), en av Europas ledande och snabbast växande leverantörer av mobila meddelanden och mobila tjänster mot företag, har ingått ett avtal avseende förvärvet av det bulgariska mobilmeddelandebolaget Voicecom AD ( ”Voicecom”).

Voicecom becomes LINKVoicecom grundades 2003 och har 32 anställda i Sofia i Bulgarien. Voicecom redovisade en koncernomsättning på 2016 euro på 4,4 miljoner euro och en justerad EBITDA på 0,638 miljoner euro, med en marknadsandel på cirka 40%.

Voicecom är en av de ledande leverantörerna av mervärdestjänster för mobiltjänster i Bulgarien. Voicecom har direkta kontakter med de tre mobiloperatörerna i Bulgarien och tillhandahåller tjänster till 250 stora och medelstora företag. Förutom att leverera mobila meddelandetjänster erbjuder Voicecom lösningar inom multikanalskommunikation, biljettsystem och andra avancerade lösningar.

– Jag är väldigt glad att tillkännage det planerade förvärvet av Voicecom, en av de ledande mobila meddelandeleverantörerna på den bulgariska marknaden. Det är en marknad som genomgår stark ekonomisk utveckling och tillväxt, och det är en marknad med god potential med mer än 7 miljoner invånare . Vi ser att efterfrågan på mobilmeddelanden- och lösningar ökar snabbt och vi tror att den bulgariska marknaden fortsätter att växa starkt. Kombinationen av LINK och Voicecoms innovativa lösningar bör göra det möjligt för oss att än mer stärka vår position på den bulgariska marknaden, säger Arild E. Hustad, vd för LINK.

– Vi är mycket nöjda och ser fram emot att vara en del av LINK Mobility Group tillika den ledande leverantören inom vårt område i Europa. Som en del av LINK Mobility kommer vi att öka vår konkurrensfördel genom att ta med nästa generations meddelandeprodukter på den bulgariska marknaden. Vi ser fram emot att stärka vårt samarbete med våra kunder genom att ge dem fler möjligheter, flexibilitet och överlägsen kundsupport. Vi är säkra på att vårt team av proffs kommer att bidra till framtida tillväxt av koncernen, säger Ivan Vassilev, CTO på Voicecom.

Läs mer:
Läs hela börsmeddelandet på Oslo Börs.

För mer information kontakta:

Arild Hustad, CEO
LINK Mobility Group ASA
arild.hustad@linkmobility.com
+47 95 24 09 30

Other sites