Kontakta oss

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna! Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.
  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta oss
NEWS

LINK Mobility avser förvärva polska SMSAPI

29 juni 2017
Share:

LINK Mobility Group ASA (”LINK”), en av Europas ledande och snabbast växande leverantörer av mobilmeddelanden och mobila tjänster för företag, har ingått ett avtal avseende förvärvet av polska mobilkommunikationsföretaget ComVision Sp. Z o. O., som tillhandahåller tjänster under varumärket SMSAPI (”SMSAPI”).

SMSAPI-LINKSMSAPI grundades 2007 och har 37 anställda och konsulter med säte i Gliwice i Polen. Under 2016 hade SMSAPI en omsättning på 9,27 miljoner euro och en justerad EBITDA på 2,05 miljoner euro. Företaget har 5 800 polska och internationella kunder och därmed en stark närvaro på den polska marknaden. SMSAPI leder marknaden för mobila tjänster i Polen med en marknadsandel på över 40 %.

– Det här är ytterligare en milstolpe i utvecklingen för LINK mot att bli det ledande mobilmeddelanden- och mobiltjänsteföretaget i Europa. Det här är LINKs första förvärv i Polen och den polska marknaden är under stark utveckling och tillväxt. Vi är också mycket nöjda med att SMSAPI har en stor SMS-kundbas med över 5 800 kunder, samt en bra balans mellan små/medelstora företag och stora företagskunder. Företaget har dessutom ett mycket starkt varumärke med en egen meddelandelösning som kallas SMSAPI. Det är en toppmodern lösning för att helt själv komma igång med tjänsterna (så kallad self sign on) som är mycket skalbar och som kommer att användas på våra övriga marknader. Vi kommer också att dra nytta av den starka marknadsföringspositionen på den polska marknaden och presentera vår bredd av innovativa mobila lösningar. Med det senaste förvärvet i Polen bekräftar LINK återigen sin ambition att driva konsolidering på denna marknad på samma sätt som vi har drivit konsolidering på de nordiska marknaderna, säger Arild E. Hustad, vd för LINK Mobility.

– Vi är väldigt stolta och glada att samarbeta med LINK. Som ledande på SMS på den polska marknaden söker vi nya marknader och utmaningar, så vi ser detta partnerskap som en unik möjlighet att utöka vår verksamhet och att bli en del av en internationell koncern. Vi kommer att ta med vår teknik och erfarenheter till LINK-koncernen och ser fram emot att dra nytta av de lösningar som LINK utvecklar och tar dem till den polska marknaden, säger Wojciech Kaczmarek, vd för SMSAPI.

Läs mer:
Läs hela börsmeddelandet på Oslo Börs.

För vidare information vänligen kontakta;
Arild Hustad, vd
LINK Mobility Group ASA
Arild.Hustad@linkmobility.com
+47 95 24 19 30

Other sites