Kontakta oss

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna! Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.
  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta oss
NEWS

LINK Mobility Group AS stärker sin position i sydosteuropa

30 juli 2019
Share:

LINK Mobility Group ASA, stärker positionen på den sydosteuropeiska marknaden genom att förvärva Teracomm-gruppen. LINK Mobility Group AS (“LINK”), Europas ledande och snabbast växande leverantör av B2C-mobilmeddelanden och mobiltjänster, avslutade den 29 juli transaktionen med de osteuropeiska mobilmeddelanden- och lösningsföretagen Tera Communications AD och TeraVoice EAD och deras dotterbolag, ALLTERPAY EOOD, TERACOMM RO SRL, TERA COMMUNICATIONS DOOEL, som arbetar under namnet TeraComm (“TeraComm”).

TeraComm har verksamhet och anställda i Bulgarien, Rumänien och Nordmakedonien, och LINK tar över alla 45 anställda i de fem förvärvade enheterna.

– Jag är verkligen glad att meddela att vi nu har avslutat transaktionen med Teracomm Company. Detta är LINKs andra investering i sydosteuropa och passningen mellan Voicecom och Teracomm-bolagen är mycket bra. Vi kommer nu att ha en solid plattform för att utveckla och växa LINK ytterligare i regionen genom vårt starka försäljningsfokus och innovation av mobila meddelanden och lösningstjänster. Den sydosteuropeiska marknaden upplever en stark underliggande tillväxt och vi ser verkligen fram emot att ta en stor bit av denna tillväxt framöver, säger Thomas Berge från LINK.

– Baserat på vår attityd att erbjuda våra kunder de bästa tekniska lösningarna och tack vare vårt team av professionella har Teracomm Company blivit en tillförlitlig affärspartner och erövrat stabila positioner på marknaden för mobila tjänster. De senaste årens hållbara tillväxt har betalats tillbaka. Baserat på resultaten från IoT-verksamheten och investerarnas intresse på detta område bedöms emellertid försäljningen av den europeiska delen av vår telekommunikationsverksamhet som en möjlighet att ändra fokuspunkten för ALLTERCOs verksamhet och att koncentrera våra resurser fullt ut på utvecklingen av IoT-produkter och tjänster, säger Dimitar Dimitrov, VD för ALLTERCO.

Aaboe Evensen & Co (Oslo), Paul Hastings LLP (London) och Boyanov (Sofia) har agerat som juridiska rådgivare, medan BDO har agerat som finansiella rådgivare för LINK Mobility Group AS under transaktionen.

 

För mer information

Thomas Berge, CEO/CFO

LINK Mobility Group AS

thomas.berge@linkmobility.com

Mob: +47 41 31 90 28

 

Om LINK Mobility Group AS

LINK Mobility Group AS är Europas ledande leverantör inom mobilkommunikation, specialiserad på meddelanden, digitala tjänster och datainformation. Koncernen erbjuder ett brett utbud av innovativa och skalbara lösningar i olika branscher och sektorer, vilket skapar värdefull digital konvergens mellan företag och kunder, plattformar och användare. Koncernen har sitt huvudkontor i Oslo, Norge, och ägs av Abry Partners, beläget i Boston, USA. LINK Mobility fortsätter att uppleva stark organisk tillväxt när kunderna flyttar mer affärsaktiviteter till de mobila plattformarna. Under 2018 hade LINK Mobility en total omsättning på 1 972 miljarder NOK med kontor i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Lettland, Bulgarien, Tyskland, Spanien, Polen, Frankrike, Schweiz, Österrike, Italien, Ungern och Storbritannien.

 

Om Abry Partners

Abry Partners är ett riskkapitalbolag med bred och internationell erfarenhet av att investera i media, kommunikation, företag och informationstjänster i Nordamerika och Europa. Sedan de grundades 1989 har de genomfört över 82 miljarder dollar med hävstångstransaktioner (inklusive många uppbyggda investeringsstrategier) och andra investeringar inom private equity, mezzanine eller föredragna aktier. För närvarande hanterar Abry Partners ett kapital på över 5,0 miljarder dollar i sina aktiva fonder.

Other sites