LINK Mobility levererar SMS-utskick för Universal Music Sweden

Published on 2020-09-16LINK levererar SMS-utskick för Universal Music Sweden

LINK Mobility inleder samarbete gällande SMS-kommunikation med Universal Music Sweden. Deras mål med SMS-kommunikation är att kunna skicka ut kampanjer som får en hög klickfrekvens och snabbt engagemang.

- Vi har tidigare främst kommunicerat via e-mail, men nu när vi har ett SMS-system så ser vi en möjlighet att snabbt och enkelt samla in och komplettera kunddata, meddelar Agnes Almvärn, Engagement Marketing Lead på Universal Music Sweden. Dessutom ser vi klara fördelar med att SMS ger oss ett sätt att snabbt nå ut till våra artisters fans.

Universal har hunnit med en SMS-kampanj för att premiera en artists skivsläpp, där erbjudandet var att fans kan skriva upp sig för att ta del av exklusivt material innan släpp. Denna typ av kampanj gör det möjligt för dem att samla in kunddata samtidigt som de skapar en buzz kring artistens skivsläpp.

- Vi blev positivt överraskade över hur bra kampanjen fungerade i SMS-kanalen, artisten pushade främst organiskt på Instagram Stories men resultatet blev över förväntan. Trots en kort tidsram så hann vi få in många fans som var intresserade av att få exklusivt material en dag före skivsläppet, och hela 86% av trafiken kom från SMS-utskicket, fortsätter Agnes.

Kampanjen kommunicerades via mejl och SMS dagen innan skivsläppet. Hela 86% av trafiken på landningssidan kom från SMS-utskicket. Dessutom hade landningssidan fler visningar än antal klick, vilket visar att mottagargruppen var väldigt intresserad och även kan ha delat detta vidare.

- Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete och jag tycker det känns otroligt lovande efter genomslaget på deras första SMS-kampanj. Vi tycker att det är kul att introducera SMS-kommunikation till företag som tidigare kommunicerat i andra kanaler, för att visa att SMS är oslagbart när det kommer till ett kort och koncist innehåll som ska nå en stor målgrupp snabbt, säger Viktor Anagrius, Partner Manager på LINK Mobility Sweden.  

Universal Music är Sveriges och världens ledande musikbolag med representation i hela 71 länder. Universal Music i Sverige är helägda av Universal Music Group. Under huvudetiketten återfinns en mängd framgångsrika, klassiska skivmärken som bl.a. Motown, Interscope, Stockholm Records, Def Jam, Polar, Verve och Deutsche Grammophone.