LINK Mobility stärker kapaciteten för tvåvägskommunikation genom att förvärva det italienska bolaget Matelab Srl (”Xenioo”)

Published on 2021-11-16LINK ingår avtal för förvärv av Xenioo - Hero image

Idag har LINK ingått ett definitivt avtal om att förvärva det italienska bolaget Matelab Srl. Det här förvärvet kommer att stärka LINKs utbud av tvåvägskommunikation med CCaaS, Natural Language Processing (NLP) och Artificial Intelligence (AI), som kommer att stärka vårt omnichannel-erbjudande.

Företagets kärnerbjudanden är den egenutvecklade och avancerade AI- och NLP-drivna konversationsmjukvaran, inklusive konversationschatboten Xenioo och kundsupportmjukvarusystemet xDesk. Xenioo driver för närvarande över 22 000 chatbotar, hanterar över 10 miljoner meddelanden varje månad och stöder över 260 000 konversationer per månad. Förvärvet kommer att berika LINKs produktportfölj och ge betydande merförsäljningsmöjligheter till LINKs stora kundbas.

Xenioo-applikationen är en molnbaserad, modern upplevelse med ingen/lite kod, med fokus på den visuella uppbyggnaden av chatbotar, NLP, AI-träning och live-agentöverlämning. Chatboten har stöd för 16 meddelande- och röstkanaler, inklusive SMS, RCS, WhatsApp, Facebook Messenger, Instagram, Google Business Messaging, Telegram, Voice, Discord, Slack, Amazon Alexa och Google Assistant. xDesk är ett konversationsbaserat system för att spåra, prioritera och lösa kundsupportärenden med både AI och mänskliga eskaleringsprocesser.

- CPaaS-marknaden har utvecklats bortom grundläggande applikationprogrammeringsgränssnitt (API) för meddelande- och röstfunktioner för att hantera mer sofistikerade användningsfall som kan skräddarsys för marknadsvertikaler. Jag är verkligen imponerad av den innovation som Xenioo levererar till marknaden. Genom att arbeta tillsammans kommer vi att öka vår orkestreringsförmåga för omnichannel-tjänster, genom att använda AI- och NLP-teknologier, säger Guillaume Van Gaver, vd för LINK.

- Nya användningsområden för CPaaS har dykt upp i flera branscher som telehälsa, e-handel och detaljhandel. LINKs förvärv av Xenioo gör det möjligt för oss att utöka våra erbjudanden till en bredare och global kundbas, samtidigt som vi fortsätter vår utveckling av nya och innovativa tjänster för att tillföra värde till kundens digitaliseringsresa, säger Gianandrea Terzi, vd för Matelab.

Affären förväntas slutföras i slutet av 2021.