LINK Mobility stärker sin position i USA med Message Broadcast

Published on 2021-06-17LINK Mobility stärker sin position i USA med Message Broadcast - Hero image

Igår ingick LINK i ett slutgiltigt avtal för att förvärva Message Broadcast, LLC, med huvudkontor i Newport Beach, Kalifornien. Detta förvärv kommer att stärka vår position på den amerikanska marknaden och stämmer väl in på vår strategi att bli en global ledare inom CPaaS.

Message Broadcast är ett företag som är aktiva inom stora amerikanska industrier och tillhandahåller tjänster såsom kritiska notifikationer och aviseringar till företag, vårdinstitut och finansinstitut. Message Broadcasts CPaaS-plattform EONS (Emergency Outage Notification System) erbjuder ett gränssnitt för att skapa, hantera och distribuera kundinteraktioner över alla beröringspunkter med omnichannel-orkestrering, samt API-driven kommunikation för mejl, A2P SMS och rösttjänster.

- Vi är väldigt nöjda med att expandera ännu mer i USA tillsammans med Message Broadcast. Tillsammans med Soprano har LINK snabbt stärkt positionen i USA med ett brett produktutbud och en stor kundportfölj. Den nya positionen i USA kommer att accelerera LINKs organiska tillväxt och innebär större möjligheter för fler förvärv i en snabbväxande och fragmenterad marknad, säger Guillaume Van Gaver, vd på LINK Mobility Group.

Message Broadcast värderas med transaktionen till ett företagsvärde på 260 miljoner USD och förväntas lägga till uppskattningsvis 285 miljoner norska kronor (ca. 86% marginal) och 200 miljoner norska kronor (ca. 60% marginal) till LINKs bruttoresultat 2021 respektive kontant EBITDA. Köpeskillingen regleras 74% kontant och 16 755 069 miljoner nya LINK-aktier kommer att utfärdas till säljarna vid stängningen.

- LINKs förvärv av oss kommer att utveckla vårt produkterbjudande och stärka vår relation med etablerade företag i USA. Vi är väldigt motiverade att fortsätta utöka Message Broadcasts position som en del av den globala LINK-organisationen, säger Bill Joiner, vd på Message Broadcast.

Förvärvet förväntas stängas senare denna månad. För att läsa hela pressmeddelandet, klicka här.