LINK tilldelas pris för ”Bäst RCS-leverantör” av Juniper Research

Published on 2022-02-02LINK Mobility tilldelas platinatitel för ”Bäst RCS-leverantör” av Juniper Research - Hero image

Oslo, Norge – 2 februari 2022 LINK Mobility (LINK) har uppmärksammats för sin branschledande innovation som gör det möjligt för globala företag att mer direkt ansluta och engagera sina kunder. Det Oslo-baserade teknikföretaget har tilldelats platinatitel för ”Bästa RCS-leverantör” av Juniper Research i kategorin Telco Innovation i Future Digital Awards 2022. 

Juniper Future Digital Awards uppmärksammar organisationer som gjort enastående bidrag till sin bransch och är positionerade för att göra en betydande inverkan. LINK steg över ett rekordantal konkurrenter i kategorin på grund av sin innovativa RCS Messaging-produkt, som ger ett ledande produkterbjudande till varumärken. RCS är nästa generation av traditionella inbyggda SMS-meddelanden i Android-mobilenheter, och gör att varumärken kan förbättra kundupplevelsen med bilder, karuseller, videos, kartor och uppmaningar, allt i den inbyggda meddelandeapplikationen i mobilen.  

LINK arbetar för närvarande med flera högprofilerade globala varumärken som använder RCS för både reklam och transaktionsmeddelanden. Dessa meddelandebehov inkluderar marknadsföring, uppvisning av produktkataloger med personlig shoppinghjälp, presentation av nya produkter och tidsbokning eller bekräftelser för beställningar och leveranser. LINKs kunder har upplevt en 400% ökning i öppningsgrad, engagemangspoäng och klickfrekvens med RCS jämfört med samma kampanjer i andra kanaler. 

LINKs RCS API och integrerade SaaS-lösningar täcker Marketing Campaign Automation, Customer Care och avancerade Natural Language Processing (NLP)/Artificial Intelligence (AI) chatbottar. LINK är den valda partnern för flera mobilnätsoperatörer och har direktåtkomst med över 80 operatörer globalt, vilket hjälper till att definiera affärsmodellerna och öka användningen av några av världens ledande varumärken. 

- Jag är glad att vi har blivit erkända av Juniper för vår RCS-meddelandeprodukt eftersom den är en viktig komponent i vårt CPaaS-erbjudande (Communications Platform as a Service). Våra dedikerade team på lokala kontor har åtagit sig att under 2022 hjälpa ännu fler varumärken att underlätta konversationer genom utgående kampanjer och kundinitierade meddelanden, säger Guillame van Gaver, vd för LINK Mobility Group.  

- LINK Mobility har visat att de är ledande när det gäller att tillhandahålla RCS-meddelandetjänster till företag som vill dra fördel av den växande ökningen av omnikanalkommunikation. När denna trend stiger är LINK väl positionerat för att dra nytta av trenden genom att betjäna kunder inom ett brett spektrum av branscher med sina CPaaS-lösningar, och vi tror att företaget kommer att ligga i framkant av meddelandeinnovation under de närmsta åren, säger Sam Barker, chef för analys och prognoser på Juniper Research gällande platinumpriset.  

LINK är en global leverantör av mobilkommunikation och CPaaS-lösningar (Communications Platform as a Service) för ökat engagemang. Företaget betjänar företagskunder, små och medelstora företag och offentliga kunder. LINK erbjuder ett brett utbud av innovativa och skalbara lösningar som skapar värdefull digital konvergens mellan företag och kunder, regeringar och medborgare, plattformar och användare. LINK har 47 000 kundkonton globalt och utbyter mer än 10 miljarder meddelanden per år. LINK är noterat på Oslo Börs under tickern LINK. För mer information om LINK, se här.

Om Juniper Research 

Juniper Research grundades 2001 av industrikonsulten Tony Crabtree, mitt under telekom- och dot-com-kraschen. Verksamheten införlivades helt i februari 2002 och har sedan dess vuxit till att bli ett av de ledande analytikerföretagen inom den mobila och digitala tekniksektorn. Juniper Research specialiserar sig på att identifiera och utvärdera nya högtillväxtmarknadssektorer inom det digitala ekosystemet. Marknadsdimensionering och prognoser är hörnstenarna i vårt erbjudande, tillsammans med konkurrensanalys, strategisk bedömning och affärsmodellering.