Kontakta oss

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna! Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.
  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta oss
NEWS

LINK Mobility x Soprano Design

18 maj 2021
Share:

LINK Mobility har ingått en avsiktsförklaring om förvärv av den globala CPaaS-spelaren Soprano Design, som har sitt huvudkontor i Sydney, Australien.

Idag har LINK Mobility tagit stora steg för att uppfylla sin tillväxtstrategi genom att ha ingått en avsiktsförklaring om förvärv av den globala CPaaS-spelaren Soprano Design, som har sitt huvudkontor i Sydney, Australien. LINK kommer med detta föreslagna förvärv att bli en global aktör med sin utökade närvaro i Asien-Stillahavsområdet, USA och Latinamerika.

Soprano Design erbjuder liknande tjänster som LINK och har ett utbud av SMS, MMS, mejl, RCS, WhatsApp och SecureIP i sin produktportfölj. Deras tjänster används av över 4000 stora företagskunder och myndigheter som spänner över ett brett spektrum av branscher. Sopranos tjänster är antingen branded eller white-labelled och erbjuder självstyrda företagslösningar för att skapa interaktion.

– Vi är entusiastiska att tillkännage vår första utvidgning utanför Europa. Soprano är ett fantastiskt företag och vi är glada över att samarbeta med Richard och hans team. Med detta förvärv kommer LINK att bli en global CPaaS-spelare med bredare marknadspositioner, produkter och organisationer. Sedan börsintroduktionen i oktober förra året har vi redan lagt till mer än 1 miljard norska kronor i årliga intäkter och förbättrade koncernmarginaler. Medan Soprano kommer att lägga till betydande tillväxtmöjligheter, fortsätter vi att se möjligheter på kort sikt på vår mycket fragmenterade marknad som kan ytterligare positionera LINK som en global ledare inom CPaaS, säger Guillaume Van Gaver, VD för LINK.

Med inköpspris på 3 590 miljoner norska kronor placerar affären LINK perfekt som en global CPaaS-spelare. Intäkterna för 2021 uppskattas öka med 109 miljoner AUD (717 miljoner norska kronor) och EBITDA med 27 miljoner AUD (174 miljoner norska kronor). Affären avvecklas med 95% i LINK-aktier och 5% i kontakter, vilket tydligt visar tron på LINK och de kombinerade affärsmöjligheterna de närmsta åren.

– LINK och Soprano är en underbar kombination för våra kunder och partners. Den utökade och icke-överlappande geografiska räckvidden, bredare produktutbud, utökade expertis och ett ständigt växande team av erfarna proffs kommer att leda till en ständigt växande CPaaS-kapacitet. Hela Soprano-teamet är glada för att arbeta med LINK-teamet och bli en starkare, mer värdefull och meningsfull leverantör till våra kombinera kunder, säger dr. Richard Favero PhD, grundare och styrelseordförande för Soprano.

Affären förväntas avslutas under andra halvåret av 2021. Klicka här för att läsa hela versionen.

Other sites