Kontakta oss

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna! Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.
  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta oss
NEWS

Ny smart app förnyar golfsporten och tar sikte på näringslivet

23 november 2015
Share:
Link Mobilitys golfapp 3

Golfappen, utvecklad av Link Mobility AB

I maj i år köptes Malmöbaserade Fivestarday upp av LINK Mobility AB. Målet var att expandera inom den snabbväxande marknaden för mobila tjänster och applikationer, inte minst i Öresundsregionen, som av LINK Mobility AB identifierats som ett viktigt geografiskt tillväxtområde. Nu har samgåendet bland annat resulterat i lanseringen av en smart app för golfklubbar, som även är skalbar till andra områden.

”LINK Mobility har en stark säljorganisation och en fantastisk kundstock, och vi kommer att kunna spetsa och komplettera deras befintliga erbjudande.” Så sade Fredrik Bengtsson i maj, då VD på Fivestarday och numera Business Development Director inom LINK Mobility AB. Under sommaren har det gemensamma arbetet burit frukt och nu presenterar man en spännande produktlansering inom området golf, en smart app som skall förenkla för både klubben och medlemmen.

Den nyutvecklade appen erbjuder klubbarna en möjlighet att kommunicera med sina medlemmar via den enhet som medlemmarna använder mest och alltid har med sig – mobilen. Klubbarna kan i appen nå ut med nyheter och erbjudande till sina medlemmar, samt även skicka ut pushmeddelanden. Medlemmarna kan på ett enklare sätt än någonsin boka och registrera sina golfrundor, och följa utvecklingen av sitt spelande. Vasatorps Golfklubb i Helsingborg, som med nästan 3500 medlemmar är en av Sveriges största klubbar, och som 2015 för tredje året i rad stod som värd för den internationella damtävlingen Helsingborg Open, är första kund att använda sig av appen. Marc Potter, klubbchef, kommenterar:

”Vi som klubb stärker vår position och attraktivitet hos medlemmarna genom att förenkla medlemmarnas golfvardag. Innehållet utvecklas nu successivt och inom en snar framtid är ambitionen att det adderas en betalningsfunktion i appen för att t ex betala medlemskapet etc. Sammantaget knyter vi medlemmarna närmare till oss och erbjuder dem en bättre service än vi haft möjlighet till tidigare.”

Link Mobilitys golfapp 1Under våren 2016 är målet att kontakta och erbjuda samtliga Sveriges golfklubbar från söder till norr den nya appen, men den finns tillgänglig redan idag i Appstore och Google Play och heter Golfappen. Klubbar som vill erbjuda sina medlemmar denna service kan alltså redan nu kontakta LINK Mobility och rusta sig för kommande golfsäsong.

Men att vara närvarande i mobilen blir alltmer kritiskt inte bara för en golfklubb. Många branscher ser behov av att knyta sina kunder närmare sig, skapa kundlojalitet, och på så sätt komplettera och förstärka sin befintliga affärsmodell. Fredrik Bengtsson utvecklar tankarna kring företagets mobila satsningar:

”Vi arbetar parallellt med flera mobilbaserade produkter och tjänster som är närbesläktade med golfappen, och som kan fylla motsvarande behov inom till exempel dagligvaruhandeln eller förlagsbranschen. Målet är att lansera under våren 2016. Genom att nå kunder digitalt och där börja bygga en relation, kan du dels få reda på vilka de är och därmed serva dem bättre, dels kommunicera över tid och bygga lojalitet som leder till merförsäljning. Vi ser en enorm potential för våra mobila tjänster när befintliga affärsmodeller blir utmanade i etablerade branscher.”

Golfappen på App Store

Golfappen på Google Play

Om LINK Mobility AB

LINK Mobility AB ingår i LINK Mobility Group, som är Nordens största leverantör av mobillösningar. Vi erbjuder SMS-service, mobilbetalningar, mobilkommunikation, CRM-databaser och mobilapplikationer – mobilt är den gemensamma nämnaren.

För mer information kontakta Fredrik Bengtsson, Business Development Director LINK Mobility AB, fredrik.bengtsson@linkmobility.com, + 46 768 530163

Other sites