Kontakta oss

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna! Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.
  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta oss
NEWS

Rekommenderat erbjudande att sälja alla LINK-aktier

2 juli 2018
Share:

Victory Partners VIII Norway AS har idag meddelat att de avser förvärva LINK Mobility Group ASA, genom ägaren Abry Partners II, LLC. Abry är ett private equity-företag med en bred och internationell erfarenhet av att investera i media, kommunikation, företag och informationstjänster i Nordamerika och Europa. Abry förvaltar för närvarande över 5 miljarder dollar av kapital i sina aktiva medel.

  • Frivilligt kontanterbjudande om 225 NOK per utgiven och per utestående aktie i LINK Mobility Group ASA (”LINK Mobility”), vilket ger en total värdering av LINK Mobilitys aktiekapital på cirka 3 396 miljoner norska kronor.
  • Styrelsen för LINK Mobility rekommenderar enhälligt det frivilliga kontantutbudet.
  • Erbjudandet görs av Victory Partners VIII Norway AS, ett företag som indirekt ägs av fonder vilka förvaltas av ABRY Partners II, LLC, och vissa ledamöter av bolagets ledning samt aktieägare.
  • Sammanlagt, inklusive aktier som innehas av förvaltningsinvesterarna och aktieägarna, har totalt cirka 54% av det utgivna aktiekapitalet i LINK Mobility åtagit sig att sälja sina aktier till köparen.

Förväraren och LINK Mobility meddelar idag att vi har ingått ett transaktionsavtal, där Abry under vissa förutsättningar kommer att inleda ett rekommenderat frivilligt erbjudande för att förvärva hela det utgivna aktiekapitalet i LINK Mobilitet för 225 NOK per aktie. Detta värderar det totala utgivna och utestående aktiekapitalet i LINK Mobility på cirka 3 396 miljoner norska kronor. Styrelsen för LINK Mobility rekommenderar enhälligt att bolagets aktieägare accepterar erbjudandet. Aktier som erbjuds i erbjudandet avräknas kontant.

– Abry är imponerade av marknadspositionen LINK Mobility har skapat genom en kombination av organisk tillväxt och förvärv, vilket skapat en ledande aktör på den europeiska marknaden. Abry anser att dess breda erfarenhet och starka rekordplaceringar i liknande företag kommer att bidra till fortsatt tillväxt för LINK Mobility, stödd av fortsatt utveckling av bolagets geografiska fotavtryck och genomförande av ytterligare M & A-möjligheter ”, säger Rob Nicewicz från Abry Partners.

– Detta är ett naturligt nästa steg för LINK Mobility för att utveckla företaget ytterligare. Under våra nästan fem år som börsnoterat bolag har vi utökat företaget väsentligt och gett våra aktieägare en attraktiv avkastning. Byggt på den position som vi byggt kommerAbry att vara väl positionerat för att ta företaget vidare genom sin omfattande erfarenhet för att utveckla kommunikations- och företagstjänster. Detta erbjudande är positivt för LINK Mobility och dess intressenter ”, säger Jens Rugseth, styrelseordförande i LINK Mobility.

– LINK Mobility har blivit ett av Europas ledande och snabbast växande företag inom vår bransch. Vår marknadsposition och operationella storlek utgör en utmärkt grund att utnyttja. På det här stadiet är vi angelägna om att skala upp och konkurrera på en större och global skala. Vi tror att Abry kan hjälpa oss att uppnå detta och ser fram emot vårt partnerskap, tillägger Arild Hustad, CEO för LINK Mobility.

Till börsmeddelandet i sin helhet på Oslo Börs.

För vidare information:

Robert J. Nicewicz Jr.
Principal at Abry Partners
+1 (617) 859-2959

eller

Arild Hustad
CEO, LINK Mobility Group ASA
+47 95 24 19 30
arild.hustad@linkmobility.com

Om Abry Partners
Abry är ett av de mest erfarna media-, kommunikations-, affärs- och informationstjänsterna som är inriktade på private equity-värdepappersföretag. Sedan Abrys grundades 1989 har företaget fullgjort över 77,7 miljarder dollar av levererade transaktioner och andra private equity eller preferensplaceringar, vilket motsvarar investeringar i över 550 fastigheter.

Other sites