Kontakta oss

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna! Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.
  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta oss
BLOG

RCS – vad är det?

31 oktober 2017
Share:

5 snabba frågor med Guro Røed, Sales Director på LINK Mobility Group

Hej Guro. Så LINK Mobility har blivit utvalda av Google för att utveckla RCS. Berätta mer!RCS - vad är det? Guro Roed, Sales Director LINK Mobility
– Hej, ja superkul! Vi har som en av flera mobilteknikutvecklare i Europa blivit utvalda att delta i Googles Early Access Program för att ta fram ”den nya generation av SMS”, som bäddar in annan media än text och som tillåter interaktivitet och konversation i realtid. Det här nya så kallade RCS, Rich Communication Service, kommer vi att utveckla tillsammans med andra teknikutvecklare, telefonoperatörer och Google, för Android-användare.

Varför och hur valdes vi ut?
– Tack vare vår bredd i Europa och vår starka kundportfölj. Att vårt företag är grundat i Norden, ett av världens mest digitaliserade områden, är också en stor fördel.

Coolt! Så vad innebär detta för våra kunder och slutanvändare?
– Ja..! Våra kunder kommer att kunna bjuda sina mottagare på förbättrade upplevelser och bättre kommunikation i och med möjligheten att addera 2-vägsdialog, ”action-knappar”, video, GIF:ar, ljudfiler, kartor och mycket mer direkt i meddelandekanalen. Dessutom är meddelandena säkrade med verifierade avsändare vilket gör att mottagaren alltid kan lita på kommunikationen.

Finns det några utmaningar eller är det bara nedförsbacke?
– RCS är en spännande ny kanal för företag men det är ett helt nytt medium. Företag kommer att behöva lära sig hur man bäst kan använda de nya möjligheterna och skapa interaktiv dialog. Dessutom är RCS i ett tidigt skede så räckvidden varierar beroende på land med avseende på mobiloperatörer och mobiltelefontillverkare. När det gäller Norden har Telenor redan anslutit sig till RCS och lanserat det på person-till-personnivå i Norge. Vi förväntar oss att andra operatörer följer snart.

Kan man kalla det här för framtidens kommunikation?
– Absolut, SMS är idag världens största inbox och det mest kraftfulla mediet, men det har sina begränsningar i och med att det idag enbart funkar med text och länkar. Mobilanvändare förväntar sig hela tiden en bättre upplevelse i kontakten med företag. Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder en meddelandekanal med ett rikare innehåll och fler funktioner.

Vi tror på att kunna erbjuda ett brett spektrum av funktioner, så att våra kunder kan kommunicera smartare – i meddelandekanalen. Framtiden kommer innebära mer konversationsgränssnitt likt RCS, och allt mindre i enskilda kanaler som exempelvis mail.

Om du t ex vill flyga till NYC imorgon så kommer du att kunna skriva direkt till exempelvis Norwegian i meddelandefunktionen, för att köpa och ta emot din biljett däri. Det här kommer att innebära en starkare interaktion mellan företag och mobilanvändare, samtidigt som användarupplevelsen blir bättre för kunden!


// Cathrine Egnell, Marknadskoordinator LINK Mobility


Mer inspiration

Other sites