Kontakta oss

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna! Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.
 • Protected by reCAPTCHA.
  Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta oss
BLOG

Vad är RCS?

10 februari 2022
Share:

Rich Communication Services, eller RCS, är en digital kommunikationskanal som främst används för kommunikation mellan företag och konsumenter. RCS gör det möjligt för dig att skapa engagerande kunddialoger med interaktiva funktioner för att förbättra hela kommunikationsupplevelsen. En av fördelarna med RCS är att det inte behövs någon nedladdning av kommunikationsapplikationer utan meddelanden levereras direkt i den traditionella meddelandeapplikationen på Android-telefoner.

Bakgrund till RCS

Rich Communication Services utvecklades redan 2007 med syftet att skapa ett konkurrenskraftigt alternativ till framväxandet av OTT-kanaler. OTT, eller over the top-
kanaler, kompletterar traditionella kommunikationskanaler och inkluderar bland annat WhatsApp och Facebook Messenger.

I praktiken möjliggör RCS en mångsidig och rik kundkommunikation i chattform, direkt i meddelandeappen på Android-telefoner. När det gäller funktionalitet liknar RCS Apples iMessage-meddelanden som skickas mellan användare av Apple-telefoner. RCS möjliggör däremot en mångsidig tvåvägskommunikation mellan Android-användare och företag.

LINK Mobility och RCS

Vi arbetar ständigt nära med operatörer runt om i världen för att göra det möjligt för våra kunder att utnyttja RCS:s mångsidiga kommunikationsteknik i sin egen kundkommunikation. Snart kommer vi även kunna erbjuda RCS till våra kunder på den svenska marknaden. Med de avancerade funktionerna som finns tillgängliga med RCS kan företag i allt högre grad tillhandahålla oförglömliga kundupplevelser och implementera en mer interaktiv och konversationsbaserad kundkommunikation.

LINK Mobility har utsetts till “bästa RCS-leverantör” av Juniper Research. Vad som speciellt uppmärksammades var mångsidigheten i vår tjänst, dess innovativitet och vår förmåga att tillhandahålla effektiva lösningar till internationella företag inom olika branscher.

RCS-funktioner

Med RCS behöver du inte förlita dig på vanlig text utan meddelandet kan innehålla interaktiva funktioner. Detta bidrar till skapandet av en engagerande kundkommunikation som aktiverar mottagaren och uppmanar till åtgärd och respons.

Multimedia RCS-funktioner

RCS har ett stort utbud av funktioner för en modern kundkommunikation. Genom att addera bilder, video, klickbara karuseller, produktbilder, spårbara länkar och livechatt har du många alternativ för att utveckla din digitala kundkommunikation och förbättra hela kundupplevelsen. Med hjälp av intuitiva uppmaningar kan du dessutom öka klickfrekvens och konverteringsgrad.

En naturlig chattkanal

RCS-meddelanden levereras i telefonens standardkommunikationskanal, det vill säga samma kanal som vanliga SMS-meddelanden. Fördefinierade svarsalternativ och individuella svarsknappar möjliggör naturlig interaktion mellan dina mottagare och ditt företag. Med hjälp av automatiserade svar kan du öka kundnöjdheten och samtidigt effektivisera ditt arbete och spara resurser för din kundtjänst.

Personliga meddelanden

Med RCS kan företag skapa engagerande och rikt innehåll som är personligt anpassat till mottagaren. RCS-meddelanden skickas via Verified Sender vilket möjliggör en säker kundkommunikation som skapar förtroende och trygghet hos dina kunder.

RCS-funktioner

Fördelar med RCS:

 • Du kan skicka nyhetsbrev och multimediameddelanden direkt till kundens telefon
 • Inget behov av extra appar, en naturlig användarupplevelse skapas i meddelandeappen på Android-telefoner
 • Det finns inga begränsningar för teckenmängd
 • Riktade kampanjer direkt till smartphones
 • Interaktivt innehåll som ökar engagemang och bidrar till en personlig kundupplevelse
 • Tvåvägskommunikation som möjliggör kundservice i realtid
 • Tillgång till värdefulla insikter om dina kunders preferenser och beteenden för att skapa effektiva och framgångsrika kampanjer

För att nå hela din kunddatabas, det vill säga även de som inte har Android-telefoner, kan du komplettera med LINK Conversationsvår egen version av RCS som används genom grundläggande SMS.

RCS för en rikare kundupplevelse

För konsumenter är RCS enkelt och okomplicerat eftersom det inte krävs någon nedladdning av ytterligare app. Genom standardmeddelande-appen i Android-telefonen kan konsumenter ansluta sig till ditt företag för att bland annat boka flyg, köpa kläder, boka bord på restaurang och mycket mer, direkt i sin egen telefon.


Mer inspiration

Other sites