Kontakta oss

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna! Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.
  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta oss
BLOG

Vad är viktigt gällande mobilbetalningar?

12 april 2018
Share:

Mobilbetalningar (samlingsnamnet för olika sätt att betala en tjänst eller vara via mobilen) växer snabbt och har blivit ett smart alternativ till andra betalningssätt. Mobilen har vi konsumenter alltid med oss, och i den har vi all information för att kunna genomföra ett köp. Därtill lämnar vi gärna plånboken hemma om möjligt, och ju färre kort i den desto bättre.

Mobilbetalningar eller SMS-betalningar kallas upplägget där summor landar på kundens mobiltelefonräkning. En mobilfaktura kan betalas med kreditkort, bg/pg eller Swish. Vad är då viktigt gällande mobilbetalningar utifrån konsumentens perspektiv? Det måste vara:

Säkert – Säkerheten är A och O för mobilbetalningar, särskilt som bedragare gör sitt till för att hela tiden hitta på nya sätt att lura oss konsumenter. Inom samma kategori faller trovärdighet och tillförlitlighet. En betalsida som hänger sig eller som ser falsk ut får inte hög konverteringsgrad.

Kundvänligt – Även om det är avancerad teknik som möjliggör betalning brukar slutkonsumenten uppskatta enkla gränssnitt. Vi ska inte fördumma kunden. Det ska vara smidigt att betala, och det måste vara ett logiskt flöde i betalningsprocessen. En krånglig betalningsprocess tappar även den mest shoppingsugne konsumenten.

Snabbt – Betalningen får bara vara några klick bort, annars försvinner ju fördelen med att slippa ta fram plånboken.

Läs mer om Mobilbetalningar och Mobilfaktura.


Mer inspiration

Other sites